Project

Gezondheidszorg

Heart for Mongolia levert hoognodige medische instrumenten en andere voorzieningen aan ver afgelegen ziekenhuisjes met het doel om een bepaald basisniveau van gezondheidszorg te bereiken dat wij in Europa maar al te vaak als vanzelfsprekend beschouwen.

Wat willen we nog realiseren?

Hoewel zusters en doktoren over het algemeen goed zijn opgeleid, zijn veel ziekenhuisjes in de provincie slecht bevoorraad en kunnen daarom de meest basale zorg niet leveren. Elk jaar ontvangen wij een nieuwe wensenlijst waaraan we zo goed mogelijk proberen te voldoen. Jaarlijks trachten we materiaal ter waarde van ongeveer $10.000 te kunnen schenken.

Medicijnen en wondmateriaal
Echoapparatuur
Openbare badhuizen in de stad

Dit hebben we al gedaan!

In 2021 en 2022 zijn vier verhuisdozen vol met gevraagde medische benodigdheden geleverd, waaronder bloeddrukmeters, verband, handschoentjes en thermometers. Ook hebben de zusters printers ontvangen en is er een bank voor de wachtruimte gekocht. In 2023 is daaraan toegevoegd: infuusstoelen, bloedanalyse-apparaat, een baby monitor, noodwagen en zelfs een echo-apparaat. Het betreffende ziekenhuisje brengt jaarlijks ongeveer 120 baby’s ter wereld, maar was niet in het bezit van echo-apparatuur. Dankzij Petra Massink van Dynamic BV kwam daar dit jaar verandering in.

Doneer direct

Met jouw donatie kunnen we de benodigde medische instrumenten leveren aan de ziekenhuizen. Zo ontvangen alle inwoners van Mongolië de nodige gezondheidszorg. Jouw donatie is dus van levensbelang!

Resultaten

Verhalen over Gezondheidszorg

6 december 2023

Terugblik 2023

26 september 2023

Dankbaarheid

Yes, dankzij jou kunnen we weer verder bouwen in Mongolië!

Ontzettend bedankt voor jouw bijdrage aan de projecten in Mongolië.
De inwoners zijn je heel dankbaar! 

Houd deze website in de gaten voor verhalen over de resultaten. 

of maak direct over naar NL96 BUNQ 2084 5945 88