Project

Onderwijs

Elk dorp heeft een school, vaak ook met internaat voor kinderen waarvan de ouders in de bergen voor hun kuddes zorgen. De omstandigheden zijn er erg basaal, daar de middelen schaars zijn. Heart for Mongolia steunt zowel het onderwijs als de leefomstandigheden in het internaat om de studenten een zo goed mogelijke toekomst te kunnen bieden.

Wat willen we nog realiseren?

In 2024 richt Heart for Mongolia zich voornamelijk op de leefomstandigheden binnen het internaat van Altai Sum. Ongeveer 200 kinderen slapen er in slaapzalen op dunne, versleten matrassen met dekens die te dun zijn om ze warm te houden in de koude winters. We willen dus nieuwe matrassen en dekens kopen, alsook warme kleding en benodigdheden voor de schoolkeuken. Daar komen de koks potten en pannen tekort en wordt gevraagd om broodovens, hakmolens, messen, borden en bestek. Ook denken we aan naschoolse activiteiten om verveling, geestelijke gezondheidsproblematiek en uitval tegen te gaan. Daartoe sparen we voor muziekinstrumenten, boeken, (schaak)spellen, volleyballen en frisbees.

Totaalwaarde: $ 8.500,-

Dit hebben we al gedaan!

In 2021 en 2022 werden 400 boeken aangekocht. De leerlingen spreken Kazakh als moedertaal en hebben doorgaans veel moeite om de landstaal Mongolisch te leren. Deze boeken zijn speciaal door NGO Source of Steppenomads ontwikkeld om de Kazakhse studenten te ondersteunen. Ook werden kleurenprinters gekocht en verbleef onze vrijwilligsters Francina twee maanden lang in het dorp Altai Sum om op het schooltje Engelse les te geven. In 2023 werden 400 boeken van dezelfde serie, niveau 2, gedoneerd alsook twee beamers met alle toebehoren en een schoon drinkwater dispenser.

Doneer direct

Met jouw donatie kunnen we de benodigde medische instrumenten leveren aan de ziekenhuizen. Zo ontvangen alle inwoners van Mongolië de nodige gezondheidszorg. Jouw donatie is dus van levensbelang!

Resultaten

Verhalen over Onderwijs

6 december 2023

Terugblik 2023

26 september 2023

Dankbaarheid

20 juni 2023

Vrijwilligerswerk door vrijwilligster Francina

Yes, dankzij jou kunnen we weer verder bouwen in Mongolië!

Ontzettend bedankt voor jouw bijdrage aan de projecten in Mongolië.
De inwoners zijn je heel dankbaar! 

Houd deze website in de gaten voor verhalen over de resultaten. 

of maak direct over naar NL96 BUNQ 2084 5945 88