Project

Landbouw

Om duurzame landbouwpraktijken te bevorderen en lokale voedselproductie te versterken, financiert én bouwt de stichting zowel groentekassen als dierenonderkomens voor en met de nomaden die daar vervolgens van profiteren. Door deze structuren bieden we beschutting aan dieren in de lange, koude winters en stimuleren we de teelt van verse producten, waardoor de voedselzekerheid van nomadengemeenschappen wordt verbeterd.

Wat willen we nog realiseren?

In verband met klimaatverandering en toenemende voedselschaarste, ontvangt de stichting regelmatig verzoeken voor de bouw van groentekassen en dierenonderkomens uit diverse gemeenten in de provincie. Door een Raad van Oudsten wordt beslist welke families onze hulp het meest nodig hebben. Elke constructie vergt een investering van ongeveer $4000. Jaarlijks streven wij ernaar ten minste twee families van deze essentiële voorzieningen te voorzien.

Dierenasielen om kuddes te beschermen tegen de ijzige wind en temperaturen die dalen tot min 50 graden Celsius. $3400 per schuilplaats
Kassen om de extreem korte groeiseizoenen te verlengen - $3600 per kas
Winterhuizen voor de nomaden - kosten variëren

Dit hebben we al gedaan!

In 2022 heeft de stichting een groot dierenonderkomen gebouwd in Dayan. Daar kunnen vijf families hun dieren onderbrengen om ze te beschermen tegen de ijzige winterkou.

In 2023 heeft de Stichting twee groentekassen gebouwd voor en met de nomaden rond Ulaankhus. Aansluitend worden de families ondersteunt door een lokale tuinman, een voorraad zaden en training op het gebied van groente verbouwen, oogsten en bereiden.

Doneer direct

Met jouw donatie kunnen we de benodigde medische instrumenten leveren aan de ziekenhuizen. Zo ontvangen alle inwoners van Mongolië de nodige gezondheidszorg. Jouw donatie is dus van levensbelang!

Resultaten

Verhalen over Landbouw

6 december 2023

Terugblik 2023

26 september 2023

Dankbaarheid

26 september 2023

Greenhouses: lange termijn kassen

Yes, dankzij jou kunnen we weer verder bouwen in Mongolië!

Ontzettend bedankt voor jouw bijdrage aan de projecten in Mongolië.
De inwoners zijn je heel dankbaar! 

Houd deze website in de gaten voor verhalen over de resultaten.