Greenhouses: lange termijn kassen

Landbouw |

26 september 2023

Dit jaar hebben we gezinnen in en rond Ulaankhus ondersteund door voor en met hen twee langetermijnkassen te financieren en te bouwen.

Dit deden we in samenwerking met de lokale NGO Source of Steppenomads, ondersteund door hun Nederlandse tegenhanger “NGO Vrienden van de Steppenomaden Mongolie”.

We leverden niet alleen de materialen, plaatselijke vakbekwame bouwers en mankracht uit het buitenland, maar om het succespercentage te vergroten, worden de kassen ook geleverd met training, ondersteuning door wekelijkse bezoeken van een lokale tuinman en een tweejarige voorraad zaden. Als onderdeel van een groter project in de hele regio kunnen ze zelfs gebruik maken van kooklessen, oogstfestivals en een breed ondersteunend netwerk, waardoor de gezinnen klaar zijn om in de lente te beginnen met planten en de opbrengst binnen te laten. Gebaseerd op zowel successen als mislukkingen uit het verleden, zijn de kassen nu dubbelwandig, geïsoleerd en gemaakt van duurzame materialen die indien nodig eenvoudig te repareren zijn.

Meer nieuws

Filter nieuwsberichten
6 december 2023

Terugblik 2023

26 september 2023

Dankbaarheid

26 september 2023

Greenhouses: lange termijn kassen

20 juni 2023

Vrijwilligerswerk door vrijwilligster Francina

Yes, dankzij jou kunnen we weer verder bouwen in Mongolië!

Ontzettend bedankt voor jouw bijdrage aan de projecten in Mongolië.
De inwoners zijn je heel dankbaar! 

Houd deze website in de gaten voor verhalen over de resultaten.